Το πρόγραμμα "Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων" οδηγεί σε πιστοποίηση που καθιστά τον σπουδαστή να μπορεί να εργαστεί ως Τεχνικός Η/Υπολογιστών & Δικτύων. Ο Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων μπορεί να διεκπεραιώνει υπεύθυνα και εμπρόθεσμα εργασίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εργαζόμενος αυτόνομα ή ως μέλος ομάδας τεχνικών της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας.
Υλοποιεί λύσεις στον τομέα των Δικτύων και των Πληροφορικών Συστημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη, συνδυάζοντας στοιχεία υλικού & λογισμικού για να δημιουργήσει έτσι σύνθετα συστήματα.
Πρόκειται για ένα Πιστοποιητικό Γνώσεων και Δεξιοτήτων (UNICERT SKILLS) στον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών που μπορεί να παρέχει στους κατόχους του ένα αξιόλογο εφόδιο στο σύγχρονο στίβο εργασίας, δεδομένης της συνεχούς μεταβαλλόμενης κατάστασης. Η ανάγκη ύπαρξης τέτοιου αποδεικτικού ως προαπαιτούμενο για την πρόσληψη σε επιχειρήσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και για επικαιροποίηση των γνώσεων του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων είναι διαρκώς αυξανόμενη.
Το άτομο που θα πιστοποιηθεί σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις/δεξιότητες να οργανώνει τα υπολογιστικά συστήματα (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μεμονωμένους ή σε δίκτυο) μίας επιχείρησης και να τα διαχειρίζεται, συντηρεί και επισκευάζει.
Η ανάγκη πιστοποίησης των δεξιοτήτων σας είναι πλέον μονόδρομος, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ εργαζομένων διαρκώς αυξάνεται. Η Πιστοποίηση "Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων", είναι διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), που σημαίνει ότι αναγνωρίζεται στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που ενισχύει σημαντικά το βιογραφικό σας.
Στόχοι του προγράμματος Τεχνικών Πωλήσεων της GRANT είναι ο σπουδαστής να μπορεί να:
- Συναρμολογεί, εγκαθιστά και ελέγχει την λειτουργία Η/Υ περιφερειακών συσκευών και Δικτύων
- Επιλέγει τα κατάλληλα δομικά στοιχεία για τη συναρμολόγηση ενός Η/Υ και Συναρμολογεί τα μέρη του Η/Υ.
- Εκτελεί τη διαδικασία εγκατάστασης (SET-UP) των μερών του Η/Υ και να Εγκαθιστά το λειτουργικό σύστημα.
- Εγκαθιστά Η/Υ στο χώρο εργασίας, ελέγχοντας πρώτα την καταλληλότητα των γραμμών παροχής ρεύματος και των γραμμών δεδομένων.
- Εγκαθιστά κάρτες δικτύου και modem.
- Θέτει σε λειτουργία και ελέγχει τον Η/Υ ή το δίκτυο που εγκατέστησε. Εκτελεί διαγνωστικά προγράμματα ελέγχου του υλικού και πραγματοποιεί δοκιμαστικούς ελέγχους.
- Συνδέει τους υπολογιστές σε δίκτυο, ελέγχοντας πρώτα την καταλληλότητα των γραμμών μετάδοσης δεδομένων, την καταλληλότητα του τύπου modem και των καρτών δικτύου.
- Προβαίνει σε έλεγχο για τη διαπίστωση και τον εντοπισμό της βλάβης και να αποκαθιστά βλάβες που έχουν εντοπισθεί.
- Πραγματοποιεί περιοδικά συντήρηση σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών ή του προϊστάμενου του και αντικαθιστά τα αναλώσιμα υλικά.
- Εγκαθιστά Δομημένες Καλωδιώσεις για Δίκτυα Υπολογιστών. Συνδέει τις καλωδιώσεις δομημένα στους κατανεμητές συμφωνά με τα κατασκευαστικά σχέδια.
- Ελέγχει τις καλωδιώσεις και τις συνδέσεις τους.
Μαθησιακά Αποτελέσματα:Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τη διαδικασία επεξεργασίας δεδομένων, να αναγνωρίζει τα δομικά στοιχεία των Η/Υ και των Δικτύων και να κατανοεί τον τρόπο διαμερισμού των πόρων, της ανταλλαγής πληροφοριών και της επικοινωνίας σε ένα υπολογιστικό σύστημα. Θα γνωρίζει τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης λογισμικού εφαρμογών και τις αρχές λειτουργίας των λειτουργικών συστημάτων. Θα μπορεί να συνθέτει έναν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και να εγκαθιστά ένα δίκτυο με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού. Επιπλέον, θα γνωρίζει τον τρόπο οργάνωσης ενός εργαστηρίου συντήρησης υπολογιστικών συστημάτων και αποτελεσματικής αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος στο λογισμικό (software) ή στο υλικό (hardware). Τέλος, θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις δικτύωσης, από ένα σπίτι μέχρι μια μικρή επιχείρηση.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις βασικές ενότητες τις οποίες καλύπτει το ταχύρρυθμο σεμινάριο ΚΔΒΜ "Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων":
- Αρχές Πληροφορικής και Βασική Δομή Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
- Προσωπικός Η/Υ
- Ασφάλεια Η/Υ
- Γενικές Έννοιες Επικοινωνιών & Δικτύων
- Ταξινόμηση Δικτύων
- Δίκτυα IP, Διευθυνσιοδότηση σε Δίκτυα IP, Υποδικτύωση
- Σύνδεση στο Internet
- Συναρμολόγηση & Συνδεσμολογία Η/Υ
- Τεχνολογίες & Τεχνικές Δικτύων
Πιστοποίηση UNICERT SKILLS
Μετά από θεωρητική και πρακτική εξέταση, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν ως "Τεχνικοί Η/Υ & Δικτύων" μέσω της UNICERT.
Η Unicert είναι ο μεγαλύτερος αμιγώς ελληνικός, διεθνώς αναγνωρισμένος, φορέας πιστοποίησης (φυσικών προσώπων και συστημάτων διαχείρισης) με δραστηριότητες σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία. Προσφέρει περισσότερα από 130 σχήματα πιστοποίησης, διαπιστευμένα από το Ε.ΣΥ.Δ. σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 17024:2012, ενώ μέσα από τις στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με φορείς του εξωτερικού στοχεύει στη παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και πιστοποίησης.
Η κατοχή και η επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της ικανότητας ενός ατόμου να ενταχθεί, αλλά και να παραμείνει στην αγορά εργασίας.
Οφέλη της πιστοποίησης:
- Βεβαιώνει και αποδεικνύει την ορθή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
- Εξασφαλίζει, με τον πλέον αναγνωρισμένο τρόπο, το επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του υποψηφίου.
- Συγκεκριμενοποιεί το γνωστικό πλαίσιο που αντιστοιχεί στον υποψήφιο, καθιστώντας πιο εύκολη την αξιολόγησή του.
- Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας έχουν θεσμοθετήσει την απαίτηση πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σε πολλούς τομείς και επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας.
- Είναι βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαπιστευμένo πιστοποιητικό από ΕΣΥΔ
Η ειδικότητα ανήκει στο σχήμα Πιστοποίησης “Ψηφιακή Τεχνολογία” που είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο Οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία Πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European Cooperation for Accreditation).